lauantai 26. heinäkuuta 2014

Uskotko horoskooppiin

Eipä taida löytyä semmoista ihmistä, joka ei tietäisi omaa horoskooppimerkkiään. Siis onko syntynyt Kauriin vai Jousimiehen merkissä, onko rajatapaus Härän tai Kaksosten välillä? Huvittavaa, että hyvinkin tosikkomaiset tai  älykkään tuntuiset ihmiset saattavat heittää älynsä ja skeptisyytensä nurkkaan ja lukea ihan hyvässä uskossa ja salaisesti tyytyväisinä  oman horoskooppinsa heille lupaamista "mahdollisuuksista kuun jälkipuoliskolla aukeneviin lomaseikkailuihin , vilkkaaseen sosiaaliseen kanssakäymiseen ja huippukunnon osumiseen tähän neljännekseen!" Kaikki tosin kiiruhtavat sanomaan , etteivät oikeastaan usko mihinkään viikko-tai kuukausihoroskooppeihin , mutta kunhan nyt sattuvat lukemaan.Kuitenkin mielen pohjalle jää pieni tyytyväinen odotuksen tuntu edessä olevasta hyvästä jaksosta. Jospa kumminkin pitäisi paikkansa. 

Sillä  jos viitsii lukea monen merkin ennusteen esimerkiksi tulevalle  heinäkuun lopun ja elokuun alun päiville , huomaa piankin, että suorastaan kaikille edessä on todella paljon antoisia hetkiä ,onnea , jännitystä ja jos ei muuta , niin aikaa nauttia loppukesän hiljaisista ,hämyisistä illoista, pikkuyllätyksistä tai  kenties eläkkeelle siirtymisen onnesta.Vain siellä täällä tulee vastaan varoitus riidanpoikasen mahdollisuudesta tai voimien säästelyn tarpeesta. Horoskooppien tarjoama tulevaisuuden näkymä on useimmiten ihanan toiveita herättävä ja hyvään kannustava, optimistinen ja voimaannuttava. Tai ainakin lohdullinen. 

Nyt olemme siirtyneet Leijonan merkkiin (23.7-22.8) .Eikö vain ole niin , että useimmat meistä ovat taipuvaisia ajattelemaan tähän aikaan syntyneitten olevan luonteeltaan jollakin tapaa   voimakkaita  johtajatyyppejä , jotka nauttivat esillä olosta , loistosta ja komeudesta. Heillä on voimakkaat omat mielipiteet , he ovat mielellään seurueen keskipisteenä ja tietävät arvonsa laumassa. Vai tunnetko jonkun leijonan merkissä syntyneen, joka käyttäytyisi kuin pelokas hiirulainen, jonka mielestä muut ovat aina paljon etevämpiä ja kykeneviä selviytymään tilanteessa kuin tilanteessa?Minä en ainakaan tunne yhtään mitätöntä Leijonaa!
 Minusta tuntuu, että jo pienestä pitäen ihmiselle uskotellaan heidän omaavan  syntymämerkkinsä yleisesti lueteltuja  ominaisuuksia siinä määrin usein , että hän kritiikittä  sisäistää ne vähitellen ja uskoo  ja kokee olevansa juuri sellainen kuin  horoskooppimerkki kertoo.Ja jos ei ehkä ihan tunnekaan olevansa voimakas leijona , osaa sopivasti saada itsensä  uskomaan jonakin päivänä olevansa ja saa siten  voimaa ja rohkeutta  selviytyä paremmin. 

Minä olen Kaksonen,(21.5-20.6). Minun syntymäpäiväni , 25.5.osuu merkin alkupäiviin. Ystävättereni taas on ihan viimeisten päivien Kaksonen. Jaksamme "kiistellä" kumpi meistä onkaan se aidompi Kaksonen: "älykäs, puhelias, kevyen  säkenöivä, huumorintajuinen ja diplomaattinen selviytyjä".Ystäväni sanoo minulle , että olen härkäpäinen , raskas ja maanläheinen , nautinnonhaluinen härkä. Minä taas väitän ,että hän on nurkastaan kriittisesti tilannetta tutkaileva ja pidättyvä, tunteensa piilottava rapu.Siis kumpikaan ei näe toisessaan tätä kepeätä Kaksosta!

 Mutta tärkeintä on kumminkin se, että molemmat koemme ja haluamme olla juuri Kaksosia ja kaikesta huolimatta  juuri toistemme ystäviä!Muut saavat ajatella meistä  ihan mitä haluavat.

Kun lapsi syntyy, ei voi välttyä heti kuulemasta lausetta: ahaa ,hän on siis Oinas,jne .Ja  tällä yhdellä kuittauksella meillä on jo lähes koko elämäntarina kartoitettuna.Hänestä tulee ahkera ja aikaansaapa , tavoitetietoinen, mutta kenties vähän helposti sarviaan kalisteleva menestyjä ja toimentyttö. Hyvä ettei jo aleta määrittää sopivaa aviomieskandidaattia: olisiko paras ihastua tunnolliseen ja pikkutarkkaan Neitsyeen vai ehkä sittenkin hyväsydämiseen ja taiteelliseen Jousimieheen?

Voi kuu ja planeetat, kuinka suuri onkaan voimanne meidän poloisten ihmisten elämänvaiheisiin  ja kohtaloon!Vuosisadat vaihtuvat , mutta horoskoopit pysyvät ja  jylläävät voimissaan. Vaikka  tyyppi olisi edennyt maailman huippuvirkoihin, hänen  on parasta kysyä horoskoopin tarjoamaa neuvoa , kun on tehtävä vaikeita päätöksiä . Näin on kerrottu monien valtiomiesten ja kuninkaitten hoitaneen virkaansa. Miksemme siis me tavalliset eläkeläismummot ja nuoret rakastuneet höpsöt uskoisi , mitä taivaanmerkit meille kertovat. Varsinkin on syytä uskoa viikkolehtien horoskooppeja, sillä niiden antamat vihjeet elämänhallintaan ovat poikkeuksetta melko hyvään lopputulokseen opastavia, kunhan vain lukee "oikein" ja poimii talteen kaiken tarjotun positiivisen vaihtoehdon ja välttelee ne uhkaavat riidanpoikaset lähipiirissään.
 "Toukokuisten kesä vilkastuu ensi viikolta lähtien."
"Mieti tarkasti ja toteuta pitkäaikainen haaveesi tai unelmasi". Ei kommentteja :

Lähetä kommentti